GSM: 0496/ 07 51 85
E-mail: info@ingeputtemans.be
BE0638.997.396
Wist je dat een berichtje naar mijn GSM / Facebook / Instagram mijn voorkeur is? Dit brengt ons vaak al in gesprek!


 

Tips voor een fotoshoot


In mijn studio kan je  knuffels en speelgoed vinden. Dat is natuurlijk om je kinderen helemaal op hun gemak te laten voelen. Voel je vrij om zelf  iets mee te nemen wat voor jou kind helemaal de max is. Zo hebben we snel iets om over te praten, om mee te spelen en dat zie je op de foto. Bij een portret, durf ik al eens te vragen om nauwkeurig naar mij te kijken. Een knuffel op je schoot is dan fijn.


Mijn specialiteit is het fotograferen van jonge kinderen. Die jonge kinderen mag je wel heel ruim nemen. Of het nu gaat over kinderen met een beperking of die hoogsensitief zijn. Ik heb al vele kinderen met extra zorgbehoeften mogen vastleggen.   


Een meisje met concentratieproblemen zonder enige verbale taal, een tweeling met autisme, kinderen met ADHD en kinderen met faalangst. Mijn geheim? Ik begin altijd met spelen. Mijn fototoestel ligt in de buurt zodat het geen vreemd object meer is. Ik vertel verhaaltjes over de lampen. Soms laat ik de kinderen zelfs hun knuffel of speelgoed fotograferen die ik nadien speciaal voor hun afdruk. Dit zorgt voor een zeer gemotiveerde en ontspannen sfeer.


Voor de meeste van deze kinderen kun je echt kiezen uit mijn aanbod. Twijfel je toch dan komen we er vast uit tijdens een gesprek. Sowieso neem ik met iedereen eerst contact op om jullie wensen en noden beter te leren kennen. 


Nog enkele andere tips:
- Toffe kleding is fijn! Maar zorg dat je kind(eren) zich er goed in voelen.
-Gewassen haren, nagels doen het altijd goed ;).
-Kleding met textuur geeft net dat tikkeltje meer aan je foto's. Drukke prints kunnen dan weer te zijn. Je mag altijd foto's naar mij doorsturen of breng gewoon een tas vol kleren mee dan geef ik je ter plaatse advies.
-Plan geen shoot na een vermoeiende dag! Foto's nemen, spelen en aandacht krijgen vraagt best wat van je concentratie
.

-Het is fijn om op voorhand eventjes een momentje contact te hebben. Dat kan via mail, chat of eens bellen. Zo weet ik beter wie jullie zijn en wat jullie wensen zijn. 

-Oh ja, en mijn laatste tip! Neem het allemaal niet te serieus! Lekker relax!

Een leuk weetje. Ook heel wat hoogbegaafde kids zijn dol op mijn shoots. Ze kunnen er samen met mij echt aan de slag. Eventjes lekker out of the box denken. En eventjes echt op de details mogen inzoemen. Heerlijk toch?

Ik wil een atmosfeer creëren waarop kinderen zich helemaal op hun gemak voelen. Daarom heb ik graag dat je iets meebrengt, of iets vertelt. Zo kwam er een jongen langs die mij alles over zijn gitaar vertelde. Die gitaar staat niet op iedere foto, maar het droeg wel bij aan de sfeer waarin hij zich op zijn gemak voelde.

Wat je voor de lens ziet, zie je niet altijd in de lens. Breng die knuffelbeer, een lievelingsboek, of dat lapje waar je kind maar geen afscheid van kan nemen gerust mee.

Je hoeft niet bang te zijn voor ingewikkelde poses of een geforceerde glimlach.

De kleuren, de compositie en de dynamiek die breng ik in orde terwijl je het nauwelijks merkt.

 

Inge Puttemans / Weggevoerdenstraat 30, 3020 Herent / 0496 07 51 85 / info@ingeputtemans.be

"Inge is een empathische fotograaf voor alle kinderen. Voor kinderen met een beperking voelt ze goed aan wat ze nodig hebben. Haar fotografiemomenten zijn op maat gemaakt. Je stapt er vrolijk en gerust buiten in afwachting van de beelden." 

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Hier kom je meer te weten over speelse & stresloze shoots.
Thank you!
Something went wrong. Please try again.
Using Format